Consultanță în resurse umane

Piața serviciilor de consultanță în domeniul resurselor umane este formată din opt discipline principale:

  • Strategia capitalului uman,
  • Compensare și beneficii,
  • Schimbarea organizațională,
  • Funcția resurse umane,
  • Managementul talentelor,
  • Analiza resurselor umane,
  • Învățare și dezvoltare și
  • Tehnologia resurselor umane.

Strategia capitalului uman include o varietate de activități strategice în domeniul resurselor umane, cum ar fi definirea unei culturi corporative, proiectarea organizației, stabilirea unei strategii pentru oameni, care să susțină pilonii cheie într-o afacere, precum și proiectarea strategiilor legate de resursele umane în zonă printre care diversitatea, recrutarea și managementul talentelor. Compensarea și beneficiile, un segment cunoscut sub numele de recompense totale, analizează toate aspectele compensării și beneficiilor angajaților, de la plata de bază și variabilă la scheme de bonusuri și alte beneficii secundare, în întreaga organizație – de la nivelul consiliului de administrație la angajații de pe planul de lucru. Disciplina include, de asemenea, pensii / consultanță pentru pensionare și servicii de consiliere legate de sănătate și bunăstare.

Schimbarea organizațională vizează orientarea și încorporarea cu succes a schimbărilor în structura organizațională, modalitățile de lucru sau schimbările culturale în cadrul unei întreprinderi. Managementul schimbărilor se află în centrul ariei de servicii, cuprinzând expertiză consultativă în instrumente și intervenții, cu alinierea conducerii, managementul părților interesate, intervențiile schimbărilor și managementul cultural, principalele oferte.

Consultanții noștri în resurse umane sunt în general căutați de trei tipuri de clienți. În primul rând, consilierii de resurse umane sprijină directorii de resurse umane și managerii organizațiilor clienților prin îmbunătățirea performanței funcției de resurse umane – exemple includ implementarea unui model de livrare a partenerilor de afaceri de resurse umane sau reproiectarea proceselor de resurse umane. În al doilea rând, consultanții în resurse umane sunt angajați de clienți pentru a soluționa probleme de capital uman. În cele din urmă, consultanții de resurse umane sunt de obicei angajați în transformări mari pentru a se asigura că oamenii necesari și expertiza capitalului uman sunt la bord, completând abilitățile funcționale tradiționale „dure” care fac deja parte din proiect.